Hi tornaré. La Mola de nit ha estat una experiència genial. No tiraré del típic acudit de “La Mola, mola”. També hi tornarà la càmera i el trípode. Elements gairebé més essencials que no l’aigua i el sopar, ja que la ruta es fa amb un tres i no res. Bé, vital també el frontal, que no només us servirà per avançar.

La matinada del divendres al dissabte a les 3 vam començar a pujar La Mola pel Camí dels Monjos, amb Cavall Bernat com a primer punt de pas. La tranquil·litat de la muntanya a la nit, el bon temps que va fer. i la companyia de porcs senglars que s’amagaven de la nostra presència i la bona companyia, han fet diferent aquesta primera sortida nocturna.
Xino, xano, sense pressa, amb temps suficient per pujar al monestir, treure l’entrepà i sopar observant tot el Vallès dormint, amb el silenci i el vent que començava a bufar. Era el moment de desenfundar, per fi, el trípode i muntar la càmera. Exposicions lentes, i diafragmes mitjos, i l’ISO baixa, només calia buscar el quadre perfecte, i esperar que l’obturador fes la seva feina. Cada foto, feia fer-ne una més. Llàstima la contaminació lumínica, que deixava veure poc les estrelles. Molt recomanable fer figures amb les llanternes, utilitzant una exposició llarga… Poseu a prova la vostra creativitat! Foto rere foto, ja sortia el sol. Moment per descansar de nou i gaudir dels colors vermells, blaus i taronges del moment abans que el sol es deixés veure pel Montseny. I xino xano cap avall, aprofitant els raig de sol càlids colant-se per les branques dels arbres. Hi tornaré, amb més idees, més temps, i quan torni, amb més fotos.